Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η σχολη των θεων "Elio D'Anna"

Υπάρχει ένας χώρος όπου σκέψεις , συναισθήματα , αισθήματα , πράξεις και γεγονότα , είναι καταγεγραμμένα για πάντα και μετα απο χρόνια μπορούμε να τα ανακαλύψουμε όπως τα πραγματα που έχουμε στοιβαγμενα στην σοφιτα, φαινομενικά αδρανή, απροστατευτα. Στην πραγματικότητα, αυτα συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να ρυθμίζουν την Ζωη. Εκει πρέπει να επιστρέψεις.

"για να κατακτήσει κανεις εκείνη την ιδιαίτερη κατάσταση της υπάρξεις που είναι φτιαγμένη απο ελευθερία , γνώση, δύναμη.... Χρειάζεται να συγχωρεθει εσωτερικά."

"εσωτερική συγχωρεση δεν είναι ξεπεράσω της συνείδησης ενός ανόητους Αγίου, αλλα το πραγματικό ποιω ενός ανθρώπου σε δράση, το αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαδικασία προσηλωσης.... Αυτοπαρατηρησης"
Σημαίνει να διεισδυσεις στις πτυχές της προσωπικής σου ύπαρξης εκει που είναι ακόμα κουρελιασμενη... Σημαίνει να πλυνεις και να θεραπεσεις τις ανοιχτές πληγές... Να εξοφλησεις όλους τους εκκρεμείς λογαριασμούς ..."
"η εσωτερική συγχωρεση έχει την δύναμη να μετατρέψει όλο το παρελθόν μαζί με όλη του την σαβουρα"
" τα πάντα είναι εδώ τώρα! Παρελθόν και μέλλον επιδρούν ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή στη Ζωη του κάθε ανθρώπου "

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

οταν οι μελισσες εξαφανιστουν


 Όταν το σύνδρομο CCD ή Σύνδρομο Εγκατάλειψης Αποικιών Κυψελών, εμφανίσθηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, πολλοί είτε άρχισαν τις θεωρίες συνωμοσίας, είτε αδιαφόρησαν.
Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι οι μέλισσες πεθαίνουν με…


ταχύτατους ρυθμούς, απειλώντας με εξαφάνιση την αγροτική παραγωγή και πολλά είδη φυτών που χρειάζονται επικονίαση για να αναπαραχθούν.

Σε κάποιες περιοχές παραπάνω από το 40% των κυψελών είναι πλέον άδειες. Στην Ισπανία εκατοντάδες χιλιάδες αποικίες έχουν… χαθεί, στην Πολωνία το ποσοστό απώλειας των μελισσών υπερβαίνει το 40%, ενώ ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και από την Ελλάδα, τη Σουηδία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.
Είναι γνωστό ότι το 80%- 90% της επικονίασης προέρχεται από τις μέλισσες και τις πεταλούδες.

Ένα μόνο μελίσσι γονιμοποιεί 300 εκ. άνθη τη μέρα!

Στην Κίνα στην επαρχία Σιτσουάν- από την δεκαετία του ’80- που τα φυτοφάρμακα εξάλειψαν τις μέλισσες, η επικονίαση της αγροτικής παραγωγής γίνεται με το χέρι, χρησιμοποιώντας βούρτσες με φτερά!

Στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του ισραηλινού φαρμάκου IAPV (Israel acute paralysis virus) και του συνδρόμου CCD.

Βρήκαν επίσης και ίχνη από Clothianidin, ένα φάρμακο που σκοτώνει παράσιτα, ζιζάνια, το οποίο το έχει κατασκευάσει η Bayer και το οποίο σχετίζεται με την απώλεια χιλιάδων μελισσιών σε Γαλλία και Γερμανία.

Πως ξεκίνησε όμως η παραγωγή του;

Το σιτάρι αποτελεί βασική τροφή για τα γουρούνια και της αγελάδες και όχι μόνο. Στην ουσία ότι τρώμε βασίζεται στο σιτάρι. Το σιτάρι όμως έχει έναν εχθρό, ένα ζιζάνιο.

Το ζιζάνιο αυτό (diabrotica) που προκαλεί τον θάνατο του σιταριού. Οι αγρότες άρχισαν να παραπονιούνται γιατί η σοδειά τους μειωνόταν. Έτσι το 2003 με έγκριση της Γερμανικής Κυβέρνησης η Bayer κυκλοφόρησε το Clothianidin. Τα πειράματα που είχαν κάνει έδειχναν ότι πέρα από το ζιζάνιο τίποτα άλλο δεν θα πάθει κάτι ή τουλάχιστον έτσι λέγανε.

Η Monsanto  , ανέλαβε τον εξοπλισμό που θα χρειαζόταν για να ραντίσει κάνεις τις σοδειές του.

Επιστήμονες αναφέρουν ότι οι μέλισσες και τα άλλα έντομα συνήθως αφήνουν τις εγκαταλειμμένες κυψέλες άθικτες. Κοντινοί πληθυσμοί από μέλισσες ή παράσιτα θα κυρίευαν φυσιολογικά μια τέτοια κυψέλη για να εκμεταλλευτούν τις προμήθειες μελιού και γύρης από τις μέλισσες που πέθαναν για κάποιους λόγους, όπως το υπερβολικό κρύο του χειμώνα.

Η αποφυγή όμως που δείχνουν οι μέλισσες και τα παράσιτα για τις άδειες κυψέλες μοιάζει σαν να υπάρχει κάτι τοξικό στην αποικία που απομακρύνει όποιον πλησιάσει.
Το 2007 το Γερμανικό σιτάρι μολύνθηκε από το ζιζάνιο για να το σώσει η Γερμανία διάταξε τον ψεκασμό του. Μετά από ένα χρόνο υπολογίζεται ότι πεθάναν 330 εκ. μέλισσες Η Γερμανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει αποζημίωση στους αγρότες και να σταματήσει την χρήση του Clothianidin

Η Bayer δεν φτιάχνει μόνο ασπιρίνες κτλ. Στην πραγματικότητα φτιάχνει και δηλητήρια.
Είναι γεγονός ότι δεν ξέρουμε τι βάζουμε στο πιάτο μας. Το πόσο ισχυρό ήταν το clothianidin που ρίχτηκε στην Γερμανία και Γαλλία φαίνεται από το ότι σε πολλές χώρες ακόμα και στην Ελλάδα οι μέλλισες πεθάναν από αυτό επειδή μεταδόθηκε.

Παρόμοια κατάσταση ισχύει και στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη. Μπορεί να μην χρησιμοποιούν το clothianidin αλλά ποιος ξέρει τι άλλο τους ρίχνουν.

Ο κίνδυνος για την εξαφάνιση των μελισσιών και κατ΄επέκταση της ζωής, είναι υπαρκτός.
Ο Αϊνστάιν έχει δίκΙΟ

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ.
ΣΤΎΒΕΤΑΙ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΕΜΟΝΙΑ, ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΕΛΙ.
ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΎΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΜΕ Η ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΌ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑΕΙ

carl Jung

Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’’



Πρόσθεσε ότι ο καθημερινός άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει την ευθύνη μιας 

τέτοιας ελευθερίας.

«Μόνο ο άνθρωπος που άδραξε μια λάμψη αιωνιότητας μπορεί να τα καταφέρει!


 — κατέληξε - Πιο

 κάτω από το επίπεδο ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου η ύπαρξη σε φυλακίζει 

στην μονιμότητα

 ενός ρόλου». Για τον Dreamer, ο ρόλος μας αποτιμά και αποκαλύπτει το βαθμό 

της ελευθερίας μας

.
Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’’

Οι Τέσσερις Συμφωνίες ως δημοφιλή εργαλεία – Don Miguel Ruiz


ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ
Οι Τέσσερις Συμφωνίες ως δημοφιλή εργαλεία – Don Miguel Ruiz
ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ δημιουργούμε μια εικονική πραγματικότητα -το όνειρο της ζωής μας- και πώς η ζωή μας είναι ένα παραμύθι. Τώρα κατέχοντας αυτή την επίγνωση, η ερώτηση είναι: Είμαστε ευτυχισμένοι με το παραμύθι μας; Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι μπορούμε να είμαστε οτιδήποτε θέλουμε να είμαστε, μια και ο καλλιτέχνης είμαστε εμείς και η ζωή μας είναι η δημιουργία μας. Το παραμύθι είναι δικό μας. Είναι η κωμωδία ή το δράμα μας και, αν τελικά το παραμύθι αλλάζει συνεχώς, τότε γιατί να μην κατευθύνουμε αυτή την αλλαγή με επίγνωση;
Τώρα που είμαστε καλλιτέχνες με επίγνωση, μπορούμε να δούμε αν μας αρέσει η τέχνη μας και μπορούμε να εξασκηθούμε ώστε να την κάνουμε καλύτερη. Η εξάσκηση φέρνει την επίτευξη. Όμως η δράση κάνει τη διαφορά. 'Όταν το ανακάλυψα, αυτό που έκανα ήταν να αναλάβω την ευθύνη για την τέχνη μου και να εξαγνίσω το πρόγραμμά μου. Ως καλλιτέχνης, άρχισα να εξερευνώ τις δυνατότητες - κάθε δράση και κάθε αντίδραση. Μιας και το έφερε η συζήτηση, αυτή είναι η πραγματική μας φύση, να εξερευνούμε. Τι να εξερευνήσουμε; Τη ζωή! Τι άλλο μπορούμε να εξερευνήσουμε;
Το να αλλάξουμε το παραμύθι της ζωής μας είναι αυτό που οι Τολτέκοι ονομάζουν επίτευξη της μεταμόρφωσης. Έχει να κάνει με τη μεταμόρφωση του εαυτού μας, του παραμυθά, αυτού που ονειρεύεται. Η ζωή αλλάζει τόσο γρήγορα και μπορούμε να δούμε ότι μεταμορφωνόμαστε διαρκώς, αλλά οδηγούμαστε στην επίτευξη αυτής της μεταμόρφωσης μόνο όταν πάψουμε να αντιστεκόμαστε στην αλλαγή. Αντιθέτως, μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε και να απολαμβάνουμε την αλλαγή. Η επίτευξη της μεταμόρφωσης σημαίνει να ζούμε διαρκώς στην παρούσα στιγμή, στο εδώ και τώρα. Η ζωή είναι ένα αιώνιο παρόν, επειδή η δύναμη της ζωής δημιουργεί τώρα το κάθε τι και μεταμορφώνει τα πάντα επίσης τώρα.
Πώς θα αλλάξουμε το παραμύθι μας; Γνωρίζουμε πια ότι δημιουργούμε το παραμύθι μας σύμφωνα με αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας. Για να μεταμορφώσουμε αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας, πρέπει να ξεμάθουμε αυτά που ήδη έχουμε μάθει. Όταν τα ξεμάθουμε, η πίστη μας επιστρέφει σε εμάς. Η προσωπική μας δύναμη αυξάνεται και μπορούμε να την επενδύσουμε σε νέα πιστεύω.
Αν θέλουμε να γνωρίζουμε την αλήθεια, εάν είμαστε έτοιμοι να αποσύρουμε την πίστη μας από τα ψέματα, τότε πρέπει να θυμόμαστε τους δύο κανόνες: Μην πιστεύετε τον εαυτό σας και μην πιστεύετε κανέναν άλλο. Αυτό θα μας δώσει διαύγεια γύρω από πολλά πράγματα, αλλά μπορεί να χρειαστούμε λίγη υποστήριξη ώστε να σταματήσουμε να πιστεύουμε στα ψέματα και να αρχίσουμε να σπάμε όλες τις συμφωνίες που στρέφονται ενάντια σε εμάς τους ίδιους. Αυτή την υποστήριξη την προσφέρουν οι Τέσσερις Συμφωνίες. Υπάρχουν μόνο για εμάς, για τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού μας. Αυτές οι τέσσερις απλές συμφωνίες μπορούν να μας οδηγήσουν στην ατομικότητά μας: Να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας. Να μην παίρνουμε τίποτε προσωπικά. Να μην κάνουμε υποθέσεις. Να κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αλλάξουμε το παραμύθι μας, αλλά οι Τέσσερις Συμφωνίες είναι τα αγαπημένα μου εργαλεία για τη μεταμόρφωση. Γιατί; Επειδή έχουν τη δύναμη να μας βοηθήσουν να ξεμάθουμε όλους εκείνους τους τρόπους που έχουμε μάθει ώστε να χρησιμοποιούμε τον λόγο μας ενάντια στον εαυτό μας. Απλώς ακολουθώντας αυτές τις συμφωνίες, αμφισβητούμε όλες εκείνες τις απόψεις που δεν είναι τίποτε παραπάνω από δεισιδαιμονίες και ψέματα. Να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας επειδή τον χρησιμοποιούμε για να δημιουργούμε το παραμύθι μας. Να μην παίρνουμε τίποτε προσωπικά, επειδή ζούμε στο δικό μας παραμύθι και οι άλλοι άνθρωποι ζουν στο δικό τους. Να μην κάνουμε υποθέσεις, επειδή οι περισσότερες δεν είναι αληθινές` είναι φανταστικές, και όταν ο παραμυθάς φτιάχνει παραμύθια -ειδικά για τους άλλους παραμυθάδες- τότε δημιουργεί μεγάλα δράματα. Να κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε, επειδή αυτό εμποδίζει τη φωνή της γνώσης να μας δικάσει και όταν αναλαμβάνουμε δράση, εμποδίζουμε τη φωνή να μας μιλάει.
Ο παραμυθάς, ο ψεύτης μέσα στο κεφάλι μας, μας επιβάλλει να χρησιμοποιούμε τον λόγο μας ενάντια στον εαυτό μας. -Μας επιβάλλει να παίρνουμε προσωπικά τα πάντα, κάνει πολλές υποθέσεις και μας επιβάλλει να αποτύχουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η πρώτη συμφωνία, να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας, είναι η υπέρτατη συμφωνία επειδή μας βοηθάει να αναγνωρίζουμε όλα τα ψέματα που κυβερνούν τη ζωή μας. Το να είμαστε άμεμπτοι σημαίνει να χρησιμοποιούμε τη δύναμη των λόγων μας προς την κατεύθυνση της αλήθειας και της αγάπης. Οι άλλες τρεις συμφωνίες είναι υποστηρικτικές στην πρώτη συμφωνία -είναι η εξάσκηση που φέρνει την επίτευξη- αλλά ο στόχος είναι η πρώτη συμφωνία. Όταν εξασκούμε τις Τέσσερις Συμφωνίες, έρχεται η στιγμή που βιώνουμε την αλήθεια και η συναισθηματική μας αντίδραση είναι απίστευτη.
Έχω γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τις Τέσσερις Συμφωνίες και προσπάθησα να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται. Το βιβλίο μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ότι ήδη τις γνωρίζετε. Και αυτό είναι αλήθεια, επειδή οι συμφωνίες πηγάζουν από τον πραγματικό εαυτό μας - και ο πραγματικός εαυτός σας είναι ίδιος με τον δικό μου πραγματικό εαυτό. Το πνεύμα σας σάς λέει το ίδιο πράγμα, και είναι καθαρή, απλή λογική. Το βιβλίο αυτό είναι ένας αγγελιαφόρος αγάπης. Είναι σαν μια ανοικτή πόρτα που θα σας οδηγήσει στον πραγματικό εαυτό σας, αλλά εκείνος που πρέπει να κάνει τα βήματα είστε εσείς. Χρειάζεται να έχουμε κουράγιο για να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία ώστε να βρούμε τον εαυτό μας και να ξαναδημιουργήσουμε το παραμύθι μας με τον δικό μας τρόπο. Μπορούμε να μεταμορφώσουμε όλο το παραμύθι μας εξασκώντας απλώς τις Τέσσερις Συμφωνίες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε συμφωνία.
Η πρώτη συμφωνία, να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας, σημαίνει ότι στη δημιουργία του παραμυθιού μας δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τη δύναμη του λόγου ενάντια στον εαυτό μας. Με τη λέξη άμεμπτος εννοούμε «αναμάρτητος». Οτιδήποτε κάνουμε και είναι ενάντια στον εαυτό μας είναι αμαρτία: Όταν πιστεύουμε σε ψέματα, χρησιμοποιούμε τη δύναμη του λόγου ενάντια στον εαυτό μας. Όταν πιστεύουμε ότι κανείς δεν μας συμπαθεί, ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει, ότι δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ, τότε χρησιμοποιούμε τον λόγο ενάντια στον εαυτό μας.
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πολλές φιλοσοφίες που αναγνωρίζουν ότι τα ψέματα είναι μια διαστρέβλωση του λόγου και ορισμένες παραδόσεις ονομάζουν τη διαστρέβλωση αυτή κακό.Προτιμώ να λέω ότι χρησιμοποιούμε τον λόγο ενάντια στον εαυτό μας, κι αυτό επειδή ότανδικάζουμε τον εαυτό μας και τον ονομάζουμε ένοχο, δεν τον ονομάζουμε κακό. Δεν ονομάζουμε κακό το να απορρίπτουμε τον εαυτό μας και να του φερόμαστε πολύ χειρότερα απ' ό,τι στα κατοικίδιά μας. 'Όταν είμαστε άμεμπτοι, ποτέ δεν μιλάμε ενάντια στον εαυτό μας, δεν έχουμε πιστεύω που πηγαίνουν ενάντια σε αυτόν και ποτέ δεν βοηθάμε κάποιον άλλο να στραφεί εναντίον μας. Το να είμαστε άμεμπτοι σημαίνει να μη χρησιμοποιούμε τη γνώση μας ενάντια στον εαυτό μας και να μην επιτρέπουμε να μας κακοποιεί η φωνή μέσα στο κεφάλι μας. Πιθανόν τώρα να αποκτά περισσότερο νόημα η πρώτη συμφωνία, να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο λόγος είναι η δύναμή μας, επειδή τον χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε την εικονική μας πραγματικότητα. Χρησιμοποιούμε τον λόγο για να δημιουργήσουμε τον πρωταγωνιστή στο παραμύθι μας. Κάθε προσωπική άποψη και πεποίθηση αποτελείται από λέξεις: «Είμαι έξυπνος, είμαι χαζός, είμαι όμορφος, είμαι άσχημος». Αυτό είναι πολύ ισχυρό. Ωστόσο, ο λόγος μας είναι ακόμη πιο ισχυρός, καθώς μας αντιπροσωπεύει όταν αλληλεπιδρούμε με άλλους ανθρώπους που ονειρεύονται. Κάθε φορά που μιλάμε, η σκέψη μας γίνεται ήχος. Η σκέψη μας γίνεται λόγος και τώρα πια μπορεί να τρυπώσει στον νου των άλλων ανθρώπων. Εάν είναι γόνιμος ο νους τους γι' αυτό το είδος σπόρου, τον τρώνε και αυτή η σκέψη πλέον ριζώνει μέσα τους.
Ο λόγος είναι μια δύναμη που δεν μπορούμε να τη δούμε, αλλά μπορούμε να δούμε την εκδήλωση της, την έκφραση δηλαδή του λόγου που είναι η ζωή μας. Μετράμε το πώς χρησιμοποιούμε τον λόγο μέσα από τη συναισθηματική μας αντίδραση. Πώς ξέρουμε ότι χρησιμοποιούμε τον λόγο άμεμπτα; Απλώς θα το ξέρουμε επειδή θα είμαστε ευτυχισμένοι, θα αισθανόμαστε αγάπη και όμορφα με τον εαυτό μας. Πώς ξέρουμε ότι χρησιμοποιούμε τον λόγο ενάντια στον εαυτό μας; Θα υποφέρουμε από ζήλια, θυμό και θλίψη. Όταν χρησιμοποιούμε λάθος τον λόγο, το αποτέλεσμα είναι κάθε είδους δυστυχία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν πιστεύουμε σε γνώση που έχει μολυνθεί από το ψέμα. Αν καθαρίσουμε τον λόγο, ανακτούμε τον άμεμπτο λόγο και ποτέ δεν προδίδουμε τον εαυτό μας. Εάν συμφωνήσουμε να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας, είναι αρκετό για να επιστρέψουμε στον παράδεισο που χάσαμε. Είναι αρκετό για να μας επαναφέρει στην αλήθεια και να μεταμορφώσει όλο μας το παραμύθι. Να είμαστε άμεμπτοι με τον λόγο μας. Έτσι απλά.
Η δεύτερη συμφωνία, να μην παίρνουμε τίποτε προσωπικά, μας βοηθά να σπάσουμε πολλές συμφωνίες που κάναμε με διάφορα ψέματα και τα πιστέψαμε. 'Όταν παίρνουμε προσωπικά τα πράγματα, αντιδράμε και αισθανόμαστε πληγωμένοι κι αυτό δημιουργεί συναισθηματικό δηλητήριο. Μετά θέλουμε εκδίκηση, να πάρουμε το αίμα μας πίσω, κι έτσι χρησιμοποιούμε τον λόγο ενάντια σε άλλους ανθρώπους. Τώρα πια ξέρουμε ότι όλα εκείνα που προβάλλει κάποιος επάνω μας είναι όπως ο Πικάσο που λέει: «Αυτό... είσαι εσύ». Ξέρουμε πια ότι είναι απλώς ο παραμυθάς των άλλων που μας λέει ένα παραμύθι. Αν δεν παίρνουμε προσωπικά αυτά τα πράγματα, τότε αποκτάμε ανοσία στο συναισθηματικό δηλητήριο, σε όλες μας τις σχέσεις. Δεν χάνουμε πια τον έλεγχο και δεν πληγωνόμαστε συναισθηματικά. Πράγμα που μας χαρίζει μια καθαρότητα, η οποία μας τοποθετεί ένα βήμα μπροστά από τους άλλους που δεν μπορούν να δουν το δικό τους παραμύθι.
Η δεύτερη συμφωνία μάς καθοδηγεί ώστε να σπάσουμε εκατοντάδες μικρά ψέματα, μέχρι που φτάνει να χτυπήσει τον πυρήνα όλων των ψεμάτων της ζωής μας. Όταν συμβεί αυτό, καταρρέει όλο το οικοδόμημα της γνώσης κι έτσι έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουμε με τον δικό μας τρόπο ένα άλλο παραμύθι. Οι Τολτέκοι το ονομάζουν αυτό απώλεια της ανθρώπινης μορφής. Όταν χάνουμε την ανθρώπινη μορφή, τότε έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε σύμφωνα με την ατομικότητά μας το τι θέλουμε να πιστεύουμε. 'Όταν ήμασταν παιδιά, χρησιμοποιήσαμε την προσοχή μας ώστε να δημιουργήσουμε το πρώτο όνειρο της ζωής μας. Ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε επιλογή σχετικά με το τι να πιστέψουμε. Κάθε τι που συμφωνήσαμε να πιστέψουμε μας το είχαν επιβάλει. Τώρα έχουμε μια ευκαιρία που δεν την είχαμε όταν ήμασταν παιδιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την προσοχή μας για δεύτερη φορά, ώστε να θεμελιώσουμε το παραμύθι μας στην αλήθεια και όχι στο ψέμα. Οι Τολτέκοι το ονομάζουν αυτό το όνειρο της δεύτερης προσοχής. Εγώ πάλι το ονομάζω το δεύτερο παραμύθι μας, επειδή είναι κι αυτό ένα ακόμα όνειρο, ένα παραμύθι, με τη διαφορά όμως ότι τώρα είναι επιλογή μας.
Όταν χάνουμε την ανθρώπινη μορφή μας, τότε η βούλησή μας είναι ξανά ελεύθερη. Ανακτάμε τη δύναμη της πίστης μας και αυτό που μπορούμε να κάνουμε με αυτή την πίστη δεν έχει όρια. Μπορούμε να ξαναδημιουργήσουμε τη ζωή μας με έναν σπουδαίο τρόπο, αν αυτό θέλουμε. Αλλά ο στόχος δεν είναι να σώσουμε τον κόσμο. Όχι, η μόνη αποστολή που έχουμε στη ζωή είναι να κάνουμε ευτυχισμένο τον εαυτό μας. Αυτό είναι. Είναι τόσο απλό. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να κάνουμε ευτυχισμένο τον εαυτό μας είναι να δημιουργούμε ένα παραμύθι που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Σε όλους μας μπορούν να συμβούν τα πάντα. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ωστόσο μπορούμε να ελέγξουμε τον τρόπο που δημιουργούμε το παραμύθι μας. Μπορούμε να διηγούμαστε το παραμύθι μας σαν να ήταν ένα μεγάλο μελόδραμα και να είμαστε στεναχωρημένοι και θλιμμένοι με το κάθε τι που μας συμβαίνει, ή μπορούμε να διηγούμαστε το παραμύθι χωρίς όλα αυτά τα δράματα.
Η τρίτη συμφωνία, να μην κάνουμε υποθέσεις, είναι το εισιτήριο στην προσωπική μας ελευθερία. Τι συμβαίνει όταν υποθέτουμε; Ο παραμυθάς κατασκευάζει ένα παραμύθι, εμείς το πιστεύουμε και αποτυγχάνουμε να κάνουμε ερωτήσεις που θα έριχναν λίγο φως στην αλήθεια. Το μεγαλύτερο μέρος του ονείρου μας βασίζεται σε υποθέσεις, κι αυτές οι υποθέσεις δημιουργούν έναν ολόκληρο κόσμο από αυταπάτες που δεν είναι καθόλου αληθινές, ωστόσο εμείς τις πιστεύουμε. Το να κάνουμε υποθέσεις και στη συνέχεια να τις παίρνουμε προσωπικά είναι η αρχή της κόλασης σε αυτό τον κόσμο. Δημιουργούμε τόσα πολλά προβλήματα επειδή κάνουμε υποθέσεις και πιστεύουμε ότι είναι αληθινές. Σχεδόν όλες οι συγκρούσεις μας βασίζονται σε αυτές.
Επίγνωση σημαίνει να βλέπουμε τι είναι αλήθεια, να βλέπουμε το -κάθε τι όπως είναι, όχι όπως θέλουμε να είναι, προκειμένου να δικαιολογήσουμε αυτό που ήδη πιστεύουμε. Η επίτευξη της επίγνωσης είναι η πρώτη επίτευξη των Τολτέκων και μπορούμε να την ονομάσουμε η επίτευξη της αλήθειας. Πρώτα, χρειάζεται να έχουμε επίγνωση ότι η φωνή μέσα στο κεφάλι μας μάς λέει πάντοτε ένα παραμύθι. Ονειρευόμαστε συνέχεια. Είναι αλήθεια ότι αντιλαμβανόμαστε το τι μας συμβαίνει, αλλά ο τρόπος που ο παραμυθάς δικαιολογεί, εξηγεί και κάνει υποθέσεις γύρω απ' όσα αντιλαμβανόμαστε δεν είναι αλήθεια` είναι απλώς ένα παραμύθι.
Στη συνέχεια, χρειάζεται να έχουμε την επίγνωση ότι η φωνή του παραμυθά μέσα στο κεφάλι μας δεν είναι απαραίτητα και δική μας φωνή. Κάθε έννοια μέσα στο κεφάλι μας έχει μια φωνή και θέλει να εκφραστεί. Ονειρεύεται. Είναι απλώς άλλο ένα παραμύθι που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή μας και να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Το άλλο κομμάτι μας, το μέρος που ακούει, αυτό που βλέπει το όνειρο, είναι αυτό που κακοποιείται.
Τελικά, χρειάζεται να εξασκηθούμε στην επίγνωση μέχρι να την κατακτήσουμε. Όταν το καταφέρουμε και κάνουμε την επίγνωση συνήθεια, τότε θα βλέπουμε πάντα τη ζωή έτσι όπως είναι και όχι" όπως θέλουμε να τη βλέπουμε. Δεν θα προσπαθούμε πια να εκφράσουμε τα πράγματα με λέξεις, να εξηγήσουμε στον εαυτό μας οτιδήποτε και έτσι η επίτευξη της επίγνωσης θα είναι ένα πραγματικό εμπόδιο απέναντι σ' αυτά που υποθέτουμε. Τότε, θα χρησιμοποιούμε τον λόγο μόνο για να επικοινωνούμε με τους άλλους, γνωρίζοντας ότι η επικοινωνία μας βασίζεται απλώς σε μία άποψη σύμφωνη με αυτά που πιστεύουμε. Αυτό που πιστεύουμε είναι μόνο ένα πρόγραμμα` δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ιδέες που στην πλειοψηφία τους είναι ψευδείς. Γι' αυτό χρειάζεται να ακούμε και να κάνουμε ερωτήσεις. Με τη σαφή επικοινωνία οι άνθρωποι θα μας δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και δεν θα χρειάζεται πια να κάνουμε υποθέσεις.
Η τέταρτη συμφωνία είναι να κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε. Όταν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, τότε δεν δίνουμε ευκαιρία στη φωνή της γνώσης να μας δικάσει. Αν δεν μας δικάσει η φωνή, τότε δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε ένοχοι ή να τιμωρούμε τον εαυτό μας. Όταν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, είμαστε παραγωγικοί και αυτό σημαίνει ότι θα μπούμε σε δράση. Κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε, αναλαμβάνουμε δράση και κάνουμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε, επειδή αυτή η δραστηριότητα μάς κάνει ευτυχισμένους. Το κάνουμε επειδή θέλουμε να το κάνουμε και όχι επειδή πρέπει να το κάνουμε.
Οι καλύτερες στιγμές της ζωής μας είναι όταν είμαστε αυθεντικοί, όταν είμαστε ο εαυτός μας. Όταν είμαστε μέσα στη δημιουργία μας και κάνουμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε, τότε γινόμαστε ξανά αυτό που είμαστε πραγματικά. Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε, αλλά εκφραζόμαστε. Όταν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε μέσα στη δημιουργία μας, ο νους μας σταματά και είμαστε ξανά ζωντανοί. Εξωτερικεύονται αβίαστα τα συναισθήματά μας και δεν προσέχουμε καν το πόσο υπέροχα αισθανόμαστε. Η δράση, απλώς η δράση, μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα. 'Όταν όμως βρισκόμαστε σε ακινησία, τότε πρέπει να αναλάβει δράση ο νους μας και αυτό είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για τη φωνή της γνώσης. Όντας απορροφημένοι σε αυτό που κάνουμε, ο νους δεν μιλάει σχεδόν καθόλου.
Όταν δημιουργούμε, η φωνή της γνώσης απουσιάζει, ακόμα κι αν στην τέχνη μας χρησιμοποιούμε λέξεις. Αν γράφουμε ένα ποίημα, δεν σκεφτόμαστε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσουμε` απλώς εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Οι λέξεις είναι το εργαλείο, είναι ο κώδικας που χρησιμοποιούμε για να εκφραστούμε. Αν είμαστε μουσικοί, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τη μουσική. Την ίδια στιγμή που δημιουργούμε τη μουσική, είμαστε εμείς αυτοί που απολαμβάνουμε την κάθε νότα και ήχο. Γινόμαστε ένα με αυτό που κάνουμε. Είναι μια υπέρτατη απόλαυση. Όποιος είναι μουσικός θα ξέρει για τι ακριβώς μιλάω. Εκφράζουμε αυτό που πραγματικά είμαστε κι αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε από εμάς. Το να εκφράζουμε τον εαυτό μας απλώς, μας οδηγεί σε έκσταση επειδή δημιουργούμε. Αυτή είναι η ζωή ως τέχνη.
Το να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σημαίνει να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και τη Δημιουργία, τη δύναμη της ζωής. Βάζουμε έναν στόχο και τον σημαδεύουμε 100%, χωρίς προσκόλληση στην κατάκτηση του. Δεν γνωρίζουμε αν θα φτάσουμε τον στόχο μας και δεν μας ενδιαφέρει αν θα το κάνουμε. Προσπαθούμε να τον πετύχουμε και όταν τα καταφέρουμε είναι υπέροχο, αλλά και αν δεν φτάσουμε τον στόχο και αυτό είναι υπέροχο επίσης. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είμαστε ολοκληρωμένοι, επειδή η αγάπη σε κίνηση είναι ένα υπέροχο πράγμα. Το να μπαίνουμε σε δράση είναι μια έκφραση του εαυτού μας, είναι η έκφραση του πνεύματος και είναι δική μας δημιουργία.
Σας ενθαρρύνω να αναλαμβάνετε και εσείς την ευθύνη για κάθε απόφαση που παίρνετε στη ζωή σας. Καμιά απόφαση δεν είναι σωστή ή λάθος: αυτό που έχει σημασία είναι η δράση που θα ακολουθήσει τις επιλογές μας. Κάθε τι στη ζωή είναι απλώς και μόνο μια επιλογή. Το όνειρο το ελέγχουμε κάνοντας επιλογές. Κάθε επιλογή έχει και μια συνέπεια και ο κυρίαρχος των ονείρων έχει επίγνωση των συνεπειών. Μπορούμε να πούμε επίσης ότι για κάθε δράση βιώνουμε μια αντίδραση. Εάν η δράση είναι η γνώση μας, και τα συναισθήματά μας η αντίδραση, τότε μπορούμε να δούμε γιατί είναι τόσο σημαντικό το να έχουμε επίγνωση της φωνής της γνώσης.
Η φωνή της γνώσης σαμποτάρει πάντα την ευτυχία μας. Στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας παίζουμε` συμπεριφερόμαστε σαν παιδιά. Αλλά η φωνή έρχεται μέσα στο κεφάλι μας και λέει: «Αυτό είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ας πατήσουμε γερά στο έδαφος και ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα». Η πραγματικότητα για την οποία μιλάει η φωνή της γνώσης είναι η δυστυχία.
Η ζωή μπορεί να είναι υπέροχη. Εάν αγαπάμε τον εαυτό μας, εάν ασκούμαστε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, τότε σε λίγο θα μας γίνει συνήθεια. Όταν μας γίνει συνήθεια
να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, κάθε τι θα είναι ένα παιχνίδι για να είμαστε ευτυχισμένοι, όπως όταν ήμασταν πολύ μικρά παιδιά. Αλλά πρώτα χρειάζεται να σταματήσουμε την εσωτερική φλυαρία. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα που μπορεί να βιώσει οποιοσδήποτε άνθρωπος. Αν μπορούμε να σταματήσουμε τη φωνή, τότε είμαστε σχεδόν απελευθερωμένοι από την κακοποίηση που μας προξενούν όλα τα ψέματα.
Με έχουν ρωτήσει πολλοί άνθρωποι αν συμβουλεύω τη χρήση των μάντρα ώστε να εξαλείψουμε τον εσωτερικό διάλογο. Σας ενθαρρύνω να χρησιμοποιείτε οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε να βρείτε προκειμένου να σταματήσετε τη φλυαρία. Δεν υπάρχει συνταγή. Μπορούμε να δοκιμάσουμε όσους τρόπους θέλουμε μέχρι να βρούμε αυτόν που μας ταιριάζει. Για ορισμένους ανθρώπους, ένα μάντρα μπορεί να είναι το θαύμα. Για άλλους πάλι μπορεί να είναι ο διαλογισμός, ο στοχασμός ή η μουσική. Για άλλους μπορεί να είναι ο περίπατος στο ύπαιθρο ή απλώς να στολίζουν το περιβάλλον τους με φυσική ομορφιά. Μπορεί να είναι ο χορός, η γιόγκα, το τρέξιμο, το κολύμπι ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση. Εξαρτάται από τον καθένα μας.
Όταν ήμουν έφηβος, μου είπε ο παππούς μου: «Η μουσική είναι η λύση για να σταματήσεις τη φωνή μέσα στο κεφάλι σου. Αντικατάστησε τη φωνή με τη μουσική επειδή δεν μπορείς να εξηγείς τη μουσική. Πώς μπορείς να εξηγήσεις την Πέμπτη Συμφωνία του Μπετόβεν; Μπορείς να χρησιμοποιείς τις απόψεις σου αλλά δεν μπορείς να την εξηγήσεις. Πρέπει να την παίξεις».
Κατάλαβα τι μου είπε, αλλά δεν μου άρεσε η επιλογή της μουσικής. Του άρεσε η κλασική μουσική κι έτσι απαρνήθηκα εντελώς αυτήν τη μέθοδο. Του είπα: «Δε νομίζω. Είναι βαρετή». Βέβαια, άκουγα ήδη μουσική αλλά η μουσική που μου άρεσε ήταν οι Beatles. Οι στίχοι ήταν στ’ αγγλικά κι εκείνο τον καιρό μιλούσα μόνο ισπανικά. Μπορούσα να προφέρω κάθε λέξη από τα τραγούδια, αλλά δεν είχαν κανένα νόημα καθώς δεν ήξερα τι σημαίνουν. Αν τα τραγούδια μιλούσαν για δράματα, δεν τα αντιλαμβανόμουν ως δράματα, τα αντιλαμβανόμουν ως ομορφιά.
Το να ακούω τους Beatles δούλεψε πολύ καλά πάνω μου, μια και οι φωνές ήταν άλλο ένα εργαλείο, ενώ η μουσική κατοικούσε στον χώρο που μέχρι τώρα καταλάμβανε η φωνή της γνώσης. Υπήρχαν στιγμές που η φωνή ήταν εκεί, αλλά υπήρχαν και στιγμές που απουσίαζε. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η μουσική, που δεν άφηνα την προσοχή μου να ξεγλιστρήσει σε κάτι άλλο - μέσα στο κεφάλι μου υπήρχε μόνο η μουσική. Ξεκίνησα να το κάνω χωρίς επίγνωση, επειδή, παρόλο που είχα ακούσει αυτά που μου είπε ο παππούς μου, είχα κάνει την υπόθεση ότι μιλούσε μόνο για κλασική μουσική. Η μουσική μπορεί να είναι κρουστά, σάλπιγγες ή οποιοδήποτε είδος οργάνου, αρκεί να μην υπάρχουν λέξεις σε γλώσσα που γνωρίζουμε οπότε θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή μας. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που η μουσική συνοδεύεται από λέξεις που τις καταλαβαίνουμε και έχουν νόημα για μας, επομένως μπορούμε να σκεφτούμε πάνω σ' αυτές.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γαληνέψουμε τον νου, αρκεί μόνο να τους χρησιμοποιήσουμε. Ωστόσο, κατά την άποψή μου ο καλύτερος τρόπος είναι να ασκούμε τις Τέσσερις Συμφωνίες. Αυτές οι συμφωνίες έχουν τη δύναμη να σπάσουν χιλιάδες από τις μικρές συμφωνίες που καταφέρονται ενάντια στον εαυτό μας, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Πολλοί άνθρωποι λένε: «Καταλαβαίνω τις Τέσσερις Συμφωνίες και αλλάζουν τη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω από ένα συγκεκριμένο σημείο και μετά». Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε επειδή εκείνη τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια ισχυρή πεποίθηση. Η πίστη που επενδύσαμε σε αυτήν την πεποίθηση είναι πιο ισχυρή από την πίστη που διαθέτουμε για να την αλλάξουμε. Γι' αυτόν το λόγο είναι σημαντικό να εξασκηθούμε πρώτα στην ανάκτηση της πίστης από τις μικρές πεποιθήσεις.
Κάθε φορά που εξασκούμε τις Τέσσερις Συμφωνίες, η έννοιά τους πηγαίνει όλο και πιο βαθιά. Όταν διαβάζουμε το βιβλίο Οι Τέσσερις Συμφωνίες, για δεύτερη ή για τρίτη φορά, από ένα σημείο και μετά μοιάζει σαν να διαβάζουμε ένα διαφορετικό βιβλίο. Μοιάζει αλλιώτικο, επειδή έχουμε σπάσει κιόλας ορισμένες μικρές συμφωνίες. Τώρα, μπορούμε να πάμε λίγο πιο βαθιά, και πάμε όλο και πιο βαθιά μέχρι που θα έρθει η στιγμή που θα ανοίξουμε τα πνευματικά μας μάτια. 'Όταν τελικά καταφέρουμε να μεταμορφωθούμε, η ζωή μας γίνεται ένα όνειρο που είναι έργο τέχνης, μια έκφραση του συναισθηματικού μας σώματος, όπως ήταν πριν τη γνώση.          
Βιβλίο: Η φωνή της Γνώσης- Don Miguel Ruiz

ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ


Αντί να συνεχίσουμε να τρέχουμε σε προγράμματα που τα δημιουργήσαμε κατά την παιδική μας ηλικία, μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργια κι έτσι να προγραμματίζουμε συνειδητά την δική μας ζωή.
(Αν η κομπιουτερίστικη ορολογία σε ξενίζει, τότε θυμήσου ότι δεν υπονοεί πως είμαστε κομπιούτερς. Είμαστε οι προγραμματιστές)!
Φωτογραφία: www.sun-gazing.com

Please Share
Φωτογραφία: www.sun-gazing.com

Please Share
Φωτογραφία: www.sun-gazing.com

Please Share

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Συνηθεια σημαινει


Συνηθεια σημαινει 'Εθισμος' σε κατι..
Δεν υπαρχει λογος να υπαρχει ο 'Εθισμος' πουθενα..
...ομως Υπαρχουν πολλοι λογοι να υπαρχει η θεληση για κατι..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΗ ARBORESCENS


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΗ ARBORESCENS




1) Ολη η προετοιμασία πρέπει να γίνεται στο ημίφως ή σέ σκότος γιατί ο φωτισμός είναι σε θέση να μηδενίση κάποιες σημαντικές ουσίες που περιέχονται στά φύλλα της αλόης.
2) Το φυτό της Αλόης που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ανοιχτού χώρου και να μήν έχει βραχή ή ποτισθή καθόλου τις τελευταίες 6 ημέρες. (ούτε το χώμα ούτε τα φύλλα), διότι τα φύλλα απορροφούν το νερό και οι ουσίες που μας χρειάζονται διαλύονται και ασθενούν.
3) Η Αλόη πρέπει να είναι αποκλειστικά ALOE ARBORESCENS

Μετά το σούρουπο, κόψτε 3-4 φύλλα της aloe arborescens (350 γραμμ.) προσέχοντας να πάρετε τα πιό πράσινα φύλλα από την βάση του φυτού.

- Καρκίνος
- Πίεσις - CO2
- Διαβήτης
- Τριγλυκερίδια
- Χολιστερίνη
- Ουρικό οξύ
- Ρύθμισις Νa-K-Ca-Mg
Ετοιμάσθε ένα υάλινο βαζάκι σκούρου χρώματος του ενός κιλού. (Εάν δεν έχετε σκούρο φροντίσθε να ντύσετε το λευκό πολύ καλά με αλουμινόχαρτο για να μην έρχεται σε επαφή η κρέμα με το φώς). - Αύξησις αιμογλομπίνης
- Πανγρεατίτις
- Έλκος - Γαστρίτις
- Ηπατικές ανωμαλίες
- Νεφρικές ανωμαλίες
- Αύξησις ανοσοποιητικού.
- Προστασία του DNA από ιονίζουσες ακτινοβολίες.
Πάντα σε σκοτεινό περιβάλλον, καθαρίσθε τα φύλλα με ένα ξηρό καθαρό πανάκι. (Εάν είναι τα φύλλα πολύ σκονισμένα υγρασιάσθε ελαφρώς το πανάκι). -Επαναπροσδιορισμός ανοποποιητικού για ηπατίτιδα C, HIV/AIDS.
Καθαρείσθε τα φύλλα από τα αγκάθια που είναι στις άκρες με ένα κοφτερό μαχαιράκι. 
Κομματιάστε τα φύλλα μαζί με το περίβλημα και τοποθετείσθε τα στο mixer. 
Προσθέσθε 6 κουτάλια τσίπουρο (καθαρό απόσταγμα).
Μιξάρετε για 3-4 λεπτά. 
Είναι η ώρα όπου προσθέτετε 500 γραμμ. μέλι (προτιμείται βιολογικό ακακίας). 
Μιξάρετε για 3-4 λεπτά.


Γεμίσθε το βαζάκι με την κρέμα από το mixer και τοποθετείσθε το στο ψυγείο. 

ΛΗΨΙΣ


Η δοσολογία από τον Δρ. Nacci είναι 30 λεπτά πρίν από τα βασικά γεύματα 1 κουταλιά της σούπας.
Να ενθυμείσθε ότι πρέπει να ανακατεύτε δυναμικά το βαζάκι πριν από κάθε χρήση και να το λαμβάνετε σε σκοτεινό περιβάλλον.
Η συνταγή παρασκευής και διάθεσης πρέπει να τηρείται ευλαβικώς. 
Η συνταγή προέρχεται από τον πάτερ Zago και εγκεκριμένη από πανεπιστήμια της Γαλλίας και Ιταλίας. Μετάφρασις Κωστάκης Κων/νος
H συνταγή δεν αντικαθιστά υπάρχουσες φαρμακευτικές αγωγές της κλασσικής ιατρικής χορηγιμένες νομίμως.
Λαμβάνεται ώς διατροφικό συμπλήρωμα.


SUN GAZING (ΗΛΙΟΘΕΑΣΗ)


SUN GAZING (ΗΛΙΟΘΕΑΣΗ)

Το SG, είναι μια τεχνική για τροφοδότηση του ανθρώπου με ενέργεια κατευθείαν από τον Ήλιο. Η όλη διάρκεια της τεχνικής είναι μόνο 9 μήνες, αν γίνει με τον τρόπο που περιγράφει ο HRM στο site που θα δώσω παρακάτω τότε εγγυημένα θα γίνει με ασφάλεια χωρίς να βάζουμε τα μάτια μας σε κίνδυνο.

Το SG μπορεί να γίνει ΜΕΣΑ στις λεγόμενες ασφαλείς ώρες που είναι είτε από την ώρα που ανατέλλει ο Ήλιος μέχρι 1 ώρα μετά την ανατολή, είτε μία ώρα πριν την δύση έως την δύση. Μπορούμε να διαλέξουμε να κάνουμε την τεχνική λοιπόν σε ΜΙΑ από τις δύο αυτές ασφαλείς ώρες. Όποια από τις δυο μας βολεύει.

Πρέπει να γίνετε πατώντας στο έδαφος με γυμνά πόδια, χωρίς παπούτσια και κάλτσες, αν είναι χειμώνας, εκεί που θα πατάμε καλά είναι να είναι ένα σημείο όπου το έβλεπε πριν ο Ήλιος οπότε είναι και ζεστό.

Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε πατώντας πάνω στη Γη, όπου αυτό είναι το ιδανικό, μπορούμε να το κάνουμε πατώντας στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, πάντα όμως χωρίς τα παπούτσια, ο Ήλιος μας γεμίζει με την λεγόμενη YANG ενέργεια ενώ η Γη με την YIN ενέργεια, αν όμως φοράμε παπούτσια η σκέτη Yang ενέργεια μπορεί να μας βλάψει, δεν υπάρχει γείωση, δεν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων. 

Ξεκινάμε την πρώτη μέρα με 10 δευτερόλεπτα κοιτάγματος, στεκόμαστε όρθιοι και με γυμνά πόδια, απλά κοιτάμε, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, δεν πιέζουμε τον εαυτό μας, αν τα μάτια δακρύσουν τα σκουπίζουμε με ένα μαντίλι και συνεχίζουμε, αν θέλουν να ανοιγοκλείνουν τα αφήνουμε να το κάνουν, αυτά τα ενοχλήματα φεύγουν μετά τις πρώτες μέρες.

Για κάθε επόμενη μέρα που συνεχίζουμε την τεχνική μας προσθέτουμε 10 μόνο δευτερόλεπτα κάθε φορά, έτσι δεν ενοχλείτε από το φως ο αμφιβληστροειδής και εκπαιδεύεται σιγά-σιγά και με ασφάλεια.

πχ. 1η μέρα = 10 δευτερόλεπτα.2η μέρα = 20 δευτερόλεπτα.…7η μέρα = 70 δευτερόλεπτα = 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα …264η μέρα = 2640 δευτερόλεπτα = 44 λεπτά
 
Μετά τους 9 μήνες θα έχουμε καταφέρει την τεχνική για 44 λεπτά. Όταν φτάσουμε αυτό το όριο, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ την τεχνική, δεν χρειαζόμαστε άλλο για μια ζωή, από εκεί και πέρα το μόνο που κάνουμε είναι καθημερινά 44 λεπτά περπάτημα με γυμνά πόδια πάνω στη Γη όχι τις ώρες που κάναμε το SG, αλλά το μεσημέρι, σε έδαφος που να το έβλεπε ο Ήλιος και να είναι ζεστό.

Αυτό που πραγματικά κάνει ο Ήλιος είναι να ενεργοποιεί σταδιακά τμήματα του εγκεφάλου τα οποία τώρα υπολειτουργούν, και ως τα 44 λεπτά θα έχει κάνει πλήρη ενεργοποίηση η οποία όταν σταματήσουμε την τεχνική του κοιτάγματος, παραμένει σταθερή, δηλαδή ΔΕΝ ξαναγυρίζει ο εγκέφαλος σε παλιότερο στάδιο όπου ήταν λιγότερο ενεργοποιημένος, από εκεί και μετά, αρκεί η τροφοδότηση που κάνει μόνο η ΓΗ, περπατώντας για 44 λεπτά κάθε μέρα.

264 μέρες = 44 λεπτά = 5830 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το τελικό όριο.

Τα μάτια θεωρούνται Πύλες όπου από αυτές όταν περάσει το Ηλιακό φως μπορεί να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλο, και να ταΐσει και ολόκληρο το σώμα.

Μετά τις πρώτες δυο τρις μέρες όπου τα ασυνήθιστα μας μάτια δακρύζουν, αρχίζουν και συνηθίζουν και μπορούμε άνετα να κάνουμε την τεχνική μας.

Αν για κάποια μέρα/μέρες δεν έχουμε ηλιοφάνεια ή κάτι μας τύχει και δεν μπορέσουμε να κάνουμε την τεχνική μας, την επόμενη μέρα που θα συνεχίσουμε, το κάνουμε από εκεί που σταματήσαμε, ΔΕΝ ξεκινάμε από την αρχή. 

Κρατάμε ένα ημερολόγιο, και γράφουμε τι έχουμε κάνει για να μη ξεχάσουμε που είχαμε μείνει. Αν όμως θέλουμε να διακόψουμε την τεχνική για μήνες πχ λόγω Χειμώνα τότε καλύτερα είναι να το κάνουμε είτε όταν συμπληρωθούν 3 μήνες είτε όταν συμπληρωθούν 6. Και μετά την διακοπή συνεχίζουμε κανονικά, αν δηλαδή δεν έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε τον Ήλιο καθημερινά για 9 μήνες ώστε να τελειώσει η τεχνική μας μέσα στους 9 μήνες, συνεχίζουμε όταν μπορούμε και για όσο μας πάρει, έτσι κι αλλιώς είναι μια τεχνική 9μηνη μεν, αλλά που την κάνουμε ΜΙΑ φορά στην ζωή μας. Δεν θέλει άγχος, δεν τρέχει τίποτα αν έρθουν μια μέρα σπίτι φίλοι και δεν μπορούμε να πάμε να κάνουμε την τεχνική, αλλά να μη το παρακάνουμε από την άλλη και μας πάρει και 10 χρόνια να το τελειώσουμε, μια κοινή λογική χρειάζεται.

Επίσης σημαντικό είναι να ΜΗ φοράμε γυαλιά (ούτε Ηλίου, ούτε οράσεως) ή φακούς επαφής, εκτός των φακών που με εγχείρηση έχουν μπει μόνιμα μέσα στο μάτι, εκείνοι οι φακοί θεωρούνται πλέον μέρος του ματιού και δεν υπάρχει πρόβλημα. (οι ενδό-φακοί έτσι κι αλλιώς αντικαθιστούν το φυσικό φακό του ματιού όταν για κάποιους λόγους ο φυσικός φακός πρέπει να αφαιρεθεί.)

Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα για άτομα που βλέπουν μόνο από το ένα μάτι, καθώς το κάθε μάτι στέλνει το Φως που λαμβάνει σε σχήμα Χ και στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου και έτσι τα ενεργοποιεί και τα δύο. 

Οι εντελώς τυφλοί ΔΕΝ μπορούν να κάνουν αυτή την τεχνική. 


Τα ευεργετήματα ξεκινούν από τις πρώτες μέρες, με καλυτέρευση της όρασης, ενδυνάμωση του οπτικού νεύρου, διόρθωση της μυωπίας, ελάττωση της πίεσης του ματιού (έτσι αποφεύγει κανείς το γλαύκωμα), εξάλειψη της επιπεφυκίτιδας, και άλλων μολύνσεων των ματιών κτλ…

Καθώς συνεχίζει κανείς παρατηρεί, μείωση την όρεξης για τροφή, δεν έχει πλέον την τάση να τσιμπολογάει όλη την ώρα, και σταδιακά ελάττωση του βάρους, (η συμβουλή του HRM είναι αν δεν πεινάτε μην πιέσετε τον εαυτό σας να φάει με το ζόρι, ο Ήλιος θα αρχίζει να θρέφει πλέον το σώμα).

Γενικώς, τα ευεργετήματα είναι σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Στο ψυχικό τομέα από τις πρώτες μέρες μπορεί να δει κανείς βελτίωση σε περίπτωση κατάθλιψης, εξάλειψη φόβων, αύξηση της αυτοπεποίθησης κτλ. Στο πνευματικό τομέα, ξεκινάει από διαίσθηση του τι είναι σωστό να γίνει, δηλαδή δεν θα χρειάζεται να ρωτήσετε άλλους να σας πουν τι να κάνετε για πνευματικά θέματα θα έχετε ένα είδος εσωτερικής γνώσης των πραγμάτων, και δεν μπορούν να μας σέρνουν από την μύτη διάφοροι «Γκουρούδες». Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε μια εποχή όπου διάφοροι το παίζουν «ενδιάμεσοι» και γνώστες των πνευματικών θεμάτων, ενώ εμείς οι «παρακατιανοί» πρέπει να ακούμε ότι λένε γιατί αυτοί «έπιναν καφέ με τον θεό τους χτες το βράδυ» και ξέρουν!

Ξεκίνησα μάλλον ανάποδα γράφοντας πρώτα την τεχνική, και δεν έγραψα ακόμα για τον HRM λοιπόν το κάνω τώρα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο site του HRM (αυτό είναι συντομογραφία του ονόματος του Hira Ratan Manek) …

http://www.solarhealing.com 

…Παρακάτω θα σας μεταφράσω, ανά παράγραφο μερικά για την ζωή του.


Γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1937, στην Μπονταβάντ της Ινδίας, μεγάλωσε στην Καλικούτ, Κεράλα, όπου πήρε το δίπλωμα του Μηχανολόγου από το πανεπιστήμιο της Κεράλα, μετά την αποφοίτηση, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ήταν εμπόριο μπαχαρικών και συνέχισε εκεί να εργάζεται ώσπου βγήκε στην σύνταξη το 1992.
Αφού συνταξιοδοτήθηκε, άρχισε να μελετά το κοίταγμα στον Ήλιο, για το οποίο ενδιαφερόταν από τα παιδικά του χρόνια. Αυτή η μέθοδος ήταν μια παλιά αλλά ξεχασμένη μέθοδος, την οποία εξασκούσαν στα αρχαία χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αφού δούλεψε 3 χρόνια σε αυτή την μέθοδο, μπόρεσε να βρει τα μυστικά του SG (κοιτάγματος του Ηλίου). Κατά την διάρκεια της μελέτης του, είχε εμπνευστεί από τις διδασκαλίες του κ. Μαχαβίρ των Τζαϊνιστών, ο οποίος είχε κάνει την ίδια πρακτική 2.600 χρόνια πριν. Άλλες εμπνεύσεις που είχε ο HRM ήταν από τους αρχαίους Αιγυπτίους, Έλληνες και Ιθαγενείς της Αμερικής.

Από τις 18 Ιουνίου 1995, ο HRM συνεχίζει να ζει μόνο από την Ηλιακή ενέργεια και το νερό. Περιστασιακά, για κοινωνικούς και λόγους φιλοξενίας, πίνει τσάι, καφέ, και γάλα με βούτυρο. Μέχρι τώρα, είχε 3 αυστηρές νηστείες, κατά την διάρκεια των οποίων είχε μόνο την ενέργεια από τον Ήλιο και νερό και ήταν κάτω από τον έλεγχο και την παρατήρηση ομάδας γιατρών. Η Πρώτη από αυτές τις νηστείες διήρκεσε για 211 μέρες κατά την διάρκεια του 1995 έως το 1996. Ακολούθως από 411 μέρες νηστείας στο Αμενταμπάντ το 2000 έως 2001. και η τρίτη ήταν για 130 μέρες στην Αμερική το 2002.

Πέρσι, το 2002 έδωσε 136 διαλέξεις στην Αμερική και προσκλήθηκε από κυβερνητικούς παράγοντες από πολλές χώρες για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν αυτή την εξέλιξη. Περίπου 400 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο έχουν εκδώσει άρθρα για τον HRM και πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν μεταδώσει ιστορίες για αυτόν και την εξέλιξη του. Ο HRM πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη για το BBC.
Επίσης, υπάρχει και ένα yahoo group που είναι αποκλειστικά για το SG και εκεί μπορεί κανείς να γράψει τις ερωτήσεις του πάνω στο θέμα, και να πάρει απαντήσεις από τον ίδιο τον HRM ή άλλα άτομο που έχουν κάνει το SG, εκεί θα βρει πολλές αναφορές από άτομα που κάνοντας την τεχνική έχουν δει οφέλη και μοιράζονται τις εμπειρίες τους με όλους. 

http://health.groups.yahoo.com/group/sungazing/ 

Συμβουλή για το yahoo group:Πρέπει να κάνετε εγγραφή για να το δείτε, είναι μόνο για μέλη, όταν το κάνετε, στις ρυθμίσεις, βάλτε το «Don’t send me emails I will watch the messages from the web», για να μη σας έρχονται τα μηνύματα με εμαιλ, καθώς πολλοί μπαίνουν απλά για να μαζεύουν τα εμαιλ των μελών και μετά να στέλνουν spam mail. Μπορείτε να δείτε τα μηνύματα του γκρουπ από την ιστοσελίδα κατευθείαν
Επίσης, το μέρος με τις Ερωτήσεις και Απαντήσεις είναι πολύ ενδιαφέρον, και θα κάνω μια μετάφραση ανά παράγραφο.

Μπορούν οι τυφλοί να κάνουν SG?Όχι.
Μπορούν άνθρωποι όλων των ηλικιών να κάνουν την τεχνική?Ναι.
Μπορούν τα παιδιά να κάνουν την πρακτική αυτή?Τα παιδιά μπορούν να την κάνουν αλλά μόνο εάν τα ίδια το θέλουν.
Μπορεί ο καθένας που έχει οποιαδήποτε οφθαλμική ασθένεια ή έχει εγχειριστεί στο μάτι να κάνω το SG?Ναι.
Πως παίρνει το σώμα τα συστατικά που χρειάζεται και είναι απαραίτητα για την λειτουργία του?-Αυτό που τρώμε είναι δευτερεύουσα ή τριτεύουσα μορφή ηλιακής ενέργειας αφού όλα τα λαχανικά και τα φρούτα εξαρτώνται από το φως του Ήλιου. Συνεπώς, το σώμα μπορεί να πάρει τα θρεπτικά συστατικά στην αυθεντική τους μορφή από το Φως του Ήλιου.
Είναι απαραίτητο να στεκόμαστε όρθιοι με γυμνά πόδια πάνω στην Γη?Ναι, η δύναμη της Γης προστατεύει το μάτι.
Τι γίνεται όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος?Μπορεί κανείς να κάνει την τεχνική στην κατεύθυνση που είναι ο Ήλιος, πίσω από τα σύννεφα, χωρίς να αυξήσει τον χρόνο όταν ο καιρός έχει συννεφιά.
Τι γίνετε όταν υπάρχει βαρύς χειμώνας?Το χειμώνα, μπορεί κανείς να κοιτά τον Ήλιο μέσα από το σπίτι του πίσω από το τζάμι του παραθύρου, τα ευεργετήματα όμως θα έιναι λιγότερα απ’ ότι αν έκανε το κοίταγμα έξω.
Πως μπορούν να κάνουν την πρακτική οι άνθρωποι που είναι σε μέρη με λίγη ηλιοφάνεια?Οι άνθρωποι, που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτή την πρακτική, θα πρέπει να μεταναστεύσουν σε μέρη όπου ο Ήλιος είναι διαθέσιμος και να μείνουν εκεί για την διάρκεια της πρακτικής.
Εάν υπάρχει διακοπή κατά την διάρκεια της πρακτικής τι γίνεται?Τίποτα αντίστροφο δεν θα συμβεί (εννοεί ότι δεν θα χάσουμε ότι καλό κερδίσαμε) αλλά η τελική επιτυχία θα καθυστερήσει.
Μπορούν οι άνθρωποι να τρώνε και να κάνουν την καθημερινή τους ρουτίνα κατά την διάρκεια της πρακτικής?Ναι, αν και η πείνα σταδιακά θα εξαλειφθεί.
Μπορεί να θεραπευτεί η παχυσαρκία με την βοήθεια αυτής της μεθόδου?Ναι, είναι μια θεραπεία για την παχυσαρκία.
Θα γίνει καμιά ζημιά στο μάτι?Καμία ζημιά δεν θα συμβεί. Αντιθέτως, κάθε ασθένεια θα θεραπευτεί.
Υπάρχουν Υπεριώδεις ακτίνες κατά την διάρκεια της ανατολής και της δύσης?Δεν υπάρχουν υπεριώδης ή άλλες βλαβερές ακτίνες κατά την διάρκεια αυτών των περιόδων.
Αυτή η μέθοδος εφαρμοζόταν στο παρελθόν?Ναι.
Πόσοι άνθρωποι στον κόσμο κάνουν αυτή την πρακτική?Χιλιάδες άνθρωποι κάνουν αυτή την μέθοδο σε όλο τον κόσμο.
Μπορεί αυτή η μέθοδος να θεραπεύσει οποιαδήποτε νοητική ασθένεια?Ναι.
Μπορεί αυτή η μέθοδος να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε?Ναι.
Είναι η επίδραση της Ανατολής και της Δύσης ίδιες κατά την διάρκεια του χρόνου σε διάφορα μέρη του κόσμου?Πάνω κάτω είναι ίδια.
Είναι απαραίτητο να ακολουθούμε κάποια θρησκευτική τελετή όταν εφαρμόζουμε την πρακτική?Όχι.
Χρειάζετε κάποιος γκουρού ή ειδήμονας κατά την διάρκεια της πρακτικής?Όχι.
Στεκόμαστε ή καθόμαστε κατά την διάρκεια της?Το να στεκόμαστε είναι καλύτερο από το να καθόμαστε.
Αυτή η πρακτική θεραπεύει την ημικρανία?Ναι.
Θα πρέπει να αφαιρεθούν τα γυαλιά κατά την διάρκεια του κοιτάγματος?Ναι, η πρακτική πρέπει να γίνει με γυμνό μάτι
Sun Gazing Process
Η διαδικασία για το κοίταγμα στον Ήλιο
Έχουμε ένα υπέρ-υπολογιστή στα σώματα μας, το όποιο μας δόθηκε από την φύση, είναι ο εγκέφαλος μας. Ο HRM (Hira Ratan Manek) το αποκαλεί “brainutor”. Ο εγκέφαλος είναι πιο ισχυρός ακόμα και από το πιο προηγμένο Η/Υ. Στο κάθε άνθρωπο έχει χαριστεί ένας αμέτρητος αριθμός ταλέντων και έχει κληρονομήσει τεράστιες δυνάμεις από την φύση. Τα άτομα ποτέ δεν θα πρέπει να υποτιμούν τον εαυτό τους. Ο καθένας είναι χαρισματικός. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δυνάμεις μπορούμε να φτάσουμε τους εαυτούς μας σε μεγάλο επίπεδο. Δυστυχώς, αυτές οι απεριόριστες κληρονομικές δυνάμεις είναι προγραμματισμένες σε αυτά τα τμήματα του εγκεφάλου στα οποία το μεγαλύτερο μέρος είναι σε λανθάνουσα κατάσταση και μένουν αχρησιμοποίητα. Ακόμα και η ιατρική επιστήμη συμφωνεί ότι δύσκολα χρησιμοποιούμε το 5-7% του εγκεφάλου μας – οι πιο λαμπροί άνθρωποι όπως ο Αϊνστάιν έχει καταγραφεί ότι χρησιμοποιούν μόνο το 32% του εγκεφάλου τους. 

Αν μπορούσαμε να δραστηριοποιήσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να αφυπνίσουμε αυτές τις απεριόριστε κληρονομικές μας δυνάμεις στους εαυτούς μας τότε θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε τους εαυτούς μας σε υψηλότερα επίπεδα. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε ότι αποτέλεσμα θέλουμε. Για να χειριστούμε τον εγκέφαλο αποτελεσματικά, χρειάζεται να δραστηριοποιηθεί. Για να είμαστε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη παροχή δύναμης. Η Ηλιακή ενέργεια είναι η πηγή που ενδυναμώνει τον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να εισέλθει και να φύγει από το ανθρώπινο σώμα μόνο από ένα όργανο του σώματος, το ανθρώπινο μάτι. Τα μάτια είναι η είσοδος, η πύλη για την Ηλιακή ενέργεια προς τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Λέγονται επίσης τα παράθυρα της ψυχής. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το μάτι έχει πολλές άλλες λειτουργίες εκτός της οράσεως. Και άλλες πληροφορίες θα μας αποκαλυφθούν στην συνέχεια για τις λειτουργίες του ματιού. Τα μάτια είναι πολύπλοκα όργανα και έχουν 5 δισεκατομμύρια μέρη, πιο πολλά ακόμα και από ένα διαστημόπλοιο που έχει 6-7 εκατομμύρια μέρη. Από αυτό μπορείτε να δείτε τις αμέτρητες δυνατότητες του ανθρωπίνου ματιού. 

Ο HRM διαβεβαιώνει ότι το ουράνιο τόξο είναι στο μάτι και όχι στον ουρανό. Τα επτά χρώματα του Ηλίου είναι μόνο η αντανάκλαση αυτού του οποίου είναι μέσα στο μάτι. Μπορούμε να κάνουμε ένα ουράνιο τόξο όποτε το θελήσουμε – πάτε στον κήπο, και απλά παρατηρήστε κάτω από νερό που πέφτει όπως ο Ήλιος κινείτε από επάνω. Τότε θα δείτε το ουράνιο τόξο. Το μάτι μπορεί και λαμβάνει το πλήρες φάσμα του Ηλιακού φωτός. Είναι σαν να έχουμε ένα γυάλινο παράθυρο. Το μάτι είναι το τέλειο όργανο για την λήψη όλων των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Από την στιγμή που τα μάτια είναι λεπτεπίλεπτα μέρη του σώματος, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο που να υπηρετούν τους σκοπούς μας χωρίς να καταστρέφονται. Οι σημερινές διδασκαλίες και ιδέες όπως το «μη βλέπετε το Ηλιακό φως καθόλου – θα βλάψετε την όραση σας», «μη πάτε ποτέ έξω στον Ήλιο γιατί θα πάθετε καρκίνο», προκαλούν αχρείαστη υστερία και παράνοια. Όσο πιο πολύ απομακρύνεστε από την φύση, τόσο το περισσότερο είναι ένας λόγος ασθένειας και αυτομάτως θα υποστηρίζετε πολυεθνικές εταιρίες. Υπάρχουν σαφείς ασφαλείς τρόποι για να πάρετε τα ευεργετήματα από την φύση χωρίς να εκθέσετε τους εαυτούς σας σε αντίθετες επιπτώσεις. 

Ο καθένας θα έπρεπε να λαμβάνει ο Ηλιακό φως μόνο στις πρωινές ή απογευματινές ώρες, οι οποίες είναι έως 1 ώρα μετά την ανατολή ή 1 ώρα πριν την δύση. Έχει αποδειχτεί πέρα από λογικές αμφιβολίες ότι κατά την διάρκεια αυτών των ωρών, είναι ελεύθερος κανείς από έκθεση σε Υπέρυθρες και Υπεριώδης ακτινοβολίες. Τα επίπεδα των Υπεριωδών ακτινοβολιών κυμαίνονται στο 2 όλο το χειμώνα. Ο καλύτερος χρόνος για ηλιοθεραπεία εκτός του χειμώνα είναι οι 2 ώρες πριν την δύση και ή μετά την ανατολή. Το κοίταγμα στον Ήλιο έχει και επίσης και το πλεονέκτημα της λήψης των βιταμινών Α και D κατά την διάρκεια αυτής της 1 ώρας. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την υγεία του ματιού, η μόνη βιταμίνη που απαιτεί το μάτι. Αν κοιτάζεται στον Ήλιο τα γυαλιά «θα φύγουν» και οι συσχετιζόμενες δυνάμεις του ματιού θα σας παρέχουν καλύτερη όραση χωρίς γυαλιά. Επιπλέον, Είναι ασφαλές να κοιτάζετε τον Ήλιο κατά την διάρκεια της 1 ώρας στην ανατολή και την δύση του, ή κατά την διάρκεια του χειμώνα όπου η ένταση είναι λιγότερη.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ανατολή ή δύση. Είναι το πώς το προσδιορίζουμε. Ο Ήλιος είναι σταθερός και εμείς είμαστε αυτοί πάνω στην Γη που γυρίζουμε γύρο του. Ο HRM έκανε πειράματα στο ίδιο του το σώμα για 3 χρόνια και κατασκεύασε αυτή τη μέθοδο βασισμένη εμπειρικά. Αυτό μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ο HRM δεν είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει αυτό. Τώρα χιλιάδες χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο και λαμβάνουν τα αποτελέσματα. Στην Βραζιλία, Αυστραλία, Γερμανία, πάνω από 3000 εκτίθενται στο φως. Αυτό είναι μια αναγέννηση μιας επιστήμης η οποία εφαρμοζόταν πάρα πολύ παλιά. Αρχικά αυτή ήταν μια πνευματική πρακτική στα αρχαία χρόνια και τώρα γίνετε μια επιστημονική πρακτική, την οποία μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας.

Για να καθορίσετε πότε είναι η περίοδος της ανατολής και της δύσης, μπορείτε να ελέγξετε μια τοπική εφημερίδα για να έχετε τον ακριβή χρόνο της κάθε μέρας. Και οι δύο χρονική περίοδοι (ανατολή - δύση) είναι καλές για πρακτική – εξαρτάται από το τι βολεύει τον καθένα. Μέρα με την μέρα αυτή η πρακτική γίνετε όλο και πιο δημοφιλής και έχει γίνει γνωστή ως το φαινόμενο HRM. Ο HRM το φαντάστηκε ότι μπορεί να είναι από το Human Resource Management! Το κοίταγμα στον Ήλιο είναι μια πρακτική που γίνετε μία μόνο φορά σε μια ζωή. Δείτε τον ανατέλλοντα ή δύοντα Ήλιο – μία φορά την ημέρα, Πρώτη μέρα, κοιτάξτε το μέγιστο για 10 δευτερόλεπτα. Το δεύτερη μέρα κοιτάξτε για 20 δευτερόλεπτα στον Ήλιο προσθέτοντας 10 δευτερόλεπτα για κάθε μέρα που κάνετε την πρακτική. Οπότε στο τέλος 10 ημερών που θα έχετε κάνει SG θα έχετε κοιτάξει τον Ήλιο για 100 δευτερόλεπτα = 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα. Στέκεστε κοιτώντας τον Ήλιο όρθιοι και με γυμνά πόδια πάνω στη Γη. Τα μάτια μπορεί να ανοιγοκλείνουν ή να τρεμοπαίζουν. Ακινησία και σταθερότητα των ματιών δεν απαιτείτε. Γιατί να μη δείτε τον Ήλιο αντί να βλέπετε τηλεόραση? Η ένταση της τηλεόρασης είναι πιο μεγάλη απ’ ότι ο ανατέλλοντας ή δύοντας Ήλιος. Αν μπορείτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση τότε μπορείτε εύκολα να κοιτάξετε τον ανατέλλοντα ή δύοντα Ήλιο με ασφάλεια. Να έχετε την πίστη ότι οι ακτίνες του Ήλιου ή το φως το οποίο παίρνετε μέσα από τα μάτια είναι ένα απέραντα ευεργετικά και δεν θα σας βλάψουν. Αυτό θα σας δώσει νωρίτερα, γρηγορότερα και ευκολότερα αποτελέσματα. Ακόμα και χωρίς το συστατικό της πίστης πάλι θα πάρετε τα αποτελέσματα που σας παρέχονται αφού κάνετε την πρακτική, αν και, θα πάρει περισσότερο χρόνο. Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται να περιορίσετε καμιά από της καθημερινές σας ρουτίνες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας κατά τις μέρες που κάνετε την πρακτική. Η πείνα θα εξαφανιστεί τελικά από μόνη της. 

Μπορείτε να θεωρείτε το SG από το ίδιο σημείο και την ίδια ώρα κάθε μέρα. Ακολουθώντας ένα 24ώρο σχέδιο, αυτό θα έχει πλεονεκτήματα. Αν προσεύχεστε μπορείτε να κάνετε την προσευχή της επιλογής σας. Καμία δεν υποδεικνύεται και δεν απαιτείται. Ως μια προνοητικότητα, ας έχετε εξετάσει τα μάτια σας από ένα γιατρό. Αυτό είναι μια επιστημονική οπτική γωνία για το θέμα της προφύλαξης. Επίσης, μπορείτε να έχετε περιοδικές εξετάσεις. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε φωτογραφικές κάρτες μέτρησης για να παρακολουθείτε τις ακτινοβολίες τις Υπέρυθρες και τις Υπεριώδεις, οι οποίες κοστίζουν γύρω στα 2 δολάρια. (Οι κάρτες αυτές κρατιούνται μπροστά στο Ηλιακό φως). Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα ακριβό photosensometer (Φώτο - αισθαντικός - μετρητής). Αν τα μάγουλα σας αρχίζουν και ζεσταίνονται σταματήστε το κοίταγμα. Να χρησιμοποιείτε κοινή λογική.
Όταν φτάσετε τους 3 μήνες θα έχετε κοιτάξει τον Ήλιο σε έκταση15 λεπτά. Αν μπορείτε να δείτε τηλεόραση για 3 ώρες, σίγουρα μπορείτε να δείτε τον Ήλιο τον Ήλιο για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα. Τι γίνετε όταν φτάσετε το όριο των 15 λεπτών? Η Ηλιακή ενέργεια ή οι Ηλιακές ακτίνες είναι η οδός που πίσω από τον αμφιβληστροειδή φτάνει ως τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Καθώς ο εγκέφαλος λαμβάνει τον εφοδιασμό αυτόν σε δύναμη μέσα από αυτή την οδό, δραστηριοποιείτε ως ένας «brainutor». Ένα από τα λογισμικά προγράμματα τα οποία είναι κληρονομημένα στον εγκέφαλο θα αρχίζει να «τρέχει» και θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τις αλλαγές από τις στιγμή που δεν θα έχετε νοητικές εντάσεις και ανησυχίες. Εκτός αυτού, θα έχουμε μια αυτοπεποίθηση για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής ως μέσον για ανάπτυξη θετικών νοητικών καταστάσεων αντί για αρνητικών. Άλλωστε, θα γίνουμε άφοβοι από την στιγμή που οι ψυχώσεις μας θα έχουν εξαφανιστεί όποτε δεν θα έχουμε νοητικές ασθένειες. Αυτή είναι η πρώτη φάση της μεθόδου και λήγει γύρω στους 3 μήνες.
Οι άνθρωποι έχουν θετικές και αρνητικές ικανότητες, οι οποίες είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Στην απουσία ηλιακού φωτός αναπτύσσουμε τις κακές ικανότητες. Τελικά, ακόμα και η πνευματική άγνοια φεύγει μακριά. Μερικές φορές, μπορεί να μπερδευτείτε από αυτά που ακούτε ή διαβάζετε. Λαμβάνετε αντιφατικές πληροφορίες όπως π.χ. ότι το κόκκινο κρασί είναι καλό για εσάς αλλά το αλκοόλ είναι κακό για εσάς. Έχετε σύγχυση με τα προβλήματα της ζωής απεχθάνεστε να πάρετε αποφάσεις. Αλλά μετά από 3 μήνες που έχετε κάνει SG, αναπτύσσετε μια αίσθηση σιγουριάς και γνωρίζετε τις απαντήσεις για τον εαυτό σας πνευματικά. Υπάρχει μια ισορροπία του νου, όταν είστε σε θέση να κρίνετε προσωπικές απαντήσεις – τις σωστές απαντήσεις. Αναπτύσσετε δυνάμεις που ήδη έχετε κληρονομικές μέσα σας. Οι κακές ιδιότητες εξαφανίζονται, ο θυμός, η απληστία, η ζήλια φεύγουν από εσάς. Αν είστε θετικοί και άφοβοι, δεν θα βλάψετε κανέναν ούτε θα πληγώσετε κανέναν. Θα γίνετε ένα άτομο με συμπόνια. Αυτή είναι μια μεγάλη συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη. Μια θετική προσέγγιση δημιουργεί λύσεις για τα προβλήματα και την φθορά της κοινωνίας. Δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης για περιβαλλοντολόγους . Δεν πετάμε τα απορρίμματα. Μετά από τρεισήμισι μήνες τα πάντα αλλάζουν.
Άλλωστε, η νοητική κατάθλιψη θα φύγει. Οι ψυχίατροι παρατηρούν ότι η λύπη προκαλείται από έλλειψη Ηλιακού φωτός. Με την τεχνική του SG δεν θα έχετε κατάθλιψη για ολόκληρη την διάρκεια της ζωής σας. Θα επιτύχετε μια τέλεια ισορροπία του νου. Ο φόβος του θανάτου θα φύγει μακριά. Η κατάσταση του νου θα είναι τέτοια που μπορείτε να καλωσορίσετε τον θάνατο. Ότι είναι να γίνει θα μπορείτε να το αφήνετε να γίνει. Δεν θα υπάρχουν ανησυχίες. Ο καθένας έχει κάποιου είδους νοητικές διαταραχές, οι οποίες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπου, οι οποίες όμως μπορούν να αφαιρεθούν με την χρήση του Ηλιακού φωτός..

Κατόπιν, οι φυσικές ασθένειες θα αρχίσουν να θεραπεύονται. Το 70 με 80% της ενέργειας που συντίθεται από την τροφή μας λαμβάνεται από τον εγκέφαλο και χρησιμοποιείται σε ως καύσιμο σε εντάσεις και ανησυχίες. Με την έλλειψη νοητικής έντασης, ο εγκέφαλος δεν χρειάζεται πλέον τη ίδια ποσότητα ενέργειας όπως παλιά. Καθώς προχωράτε με το SG, και καθώς οι εντάσεις σας μειώνονται η ανάγκη για λήψη τροφής θα μειωθεί. 

Όταν θα φτάσετε τα 30 λεπτά διάρκειας συνεχούς κοιτάγματος του Ηλίου, σιγά, σιγά θα ελευθερωθείτε από φυσικές ασθένειες αφού όλα τα χρώματα του Ηλίου θα έχουν φτάσει στον εγκέφαλο μέσα από το μάτι. Ο εγκέφαλος ρυθμίζει την ροή της χρωματισμένη prana (ενέργεια) κατάλληλα στα αντίστοιχα όργανα. Όλα τα εσωτερικά όργανα παίρνουν αρκετή τροφοδότηση από την απαιτούμενη χρωματισμένη prana. Τα ζωτικά όργανα εξαρτώνται από το καθορισμένο Ηλιακό χρώμα της prana. Τα νεφρά κόκκινο, η καρδιά κίτρινο, το συκώτι πράσινο κτλ… τα χρώματα φτάνουν στα όργανα συμπληρώνουν την ανεπάρκεια. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι χρωματό-θεραπείες όπως το Ρέικι και η ενεργειακή θεραπεία. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες για την χρωματό-θεραπεία. Αυτή είναι η διαδικασία για την απελευθέρωση από τις ασθένειες του σώματος σε μια περίοδο έξι μηνών. Μετά από 3-4 μήνες μπορείτε να θεραπευτείτε από τις σωματικές σας ασθένειες με την αυτό-υποδήλωση, η οποία είναι η φαντασία και ο οραματισμός να θεραπεύει τις ασθένειες κατά την διάρκεια που κοιτάτε τον Ήλιο. Επιστημονικές μέθοδοι όπως το Σολάριουμ, οι κρύσταλλοι, τα χρωματιστά μπουκάλια, φυσικές πέτρες, πολύτιμοι λίθοι, όλα αυτά εκμεταλλεύονται την Ηλιακή ενέργεια, η οποία είναι αποθηκευμένη σε αυτές τις φυσικές πέτρες. Μπορείτε να κρατάτε φυσικές χρωματιστές πέτρες μέσα στο νερό που πίνετε για γρηγορότερη ανάρρωση. 

Στα σολάριουμ υπάρχει συνήθως μια πλατφόρμα σε ύψος 100 ποδιών όπου κάθε ένα από τα 7 γυάλινα διαμερίσματα έχει δομηθεί για κάθε ένα VIBGYOR χρώματα. Αυτή η πλατφόρμα περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο όλη την ημέρα και σύμφωνα με την ασθένεια που έχει διαγνωστεί, ο ασθενής τοποθετείται στο κατάλληλο χρώμα για θεραπεία. Παρόμοια, γυάλινα μπουκάλια με νερό σε διαφορετικά χρώματα κρατιούνται στον Ήλιο για 8 ώρες. Το νερό «Ήλιο-ποιείται» και αποκτά φαρμακευτική αξία και χρησιμοποιείται για την θεραπεία διαφόρων ασθενειών.
Η φωτοσύνθεση, την οποία εμείς παρερμηνεύουμε, δεν χρειάζεται στη πραγματικότητα την χλωροφύλλη. Μόνο το φυτικό βασίλειο την χρειάζεται την χλωροφύλλη. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να το κάνει με διαφορετικό μέσο. Η φωτοσύνθεση διαμορφώνει την Ηλιακή ενέργεια σε μια χρησιμοποιήσιμη μορφή ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο τα φωτοβολταϊκά κύτταρα δουλεύουν και παράγεται ηλεκτρισμός, παρόμοια το νερό ζεσταίνεται, το φαγητό μαγειρεύεται σε Ηλιακή κουζίνα, και οι Ηλιακές μπαταρίες δρομολογούν τα αυτοκίνητα. 

Τα μάτια λαμβάνουν το πλήρες φάσμα του Ηλιακού φωτός, το οποίο διανέμεται στα διαφορετικά μέρη του σώματος από τον εγκέφαλο σε μια σχέση ανάγκη προς βάση. Ως αποτέλεσμα, θεραπεύεστε από κάθε ασθένεια. Ένας τρίτος διαμεσολαβητής αποφεύγεται. Είστε ο κύριος του εαυτού σας μέσα σε 6 μήνες. Καθώς συνεχίζετε το κοίταγμα στον Ήλιο, η ενέργεια δεν χρησιμοποιείτε πλέον για νοητικές βλάβες ή σωματικές ασθένειες, έτσι το επίπεδο αποθέματος ενέργειας αυξάνεται στο σώμα. Στους 7.5 μήνες και 35 λεπτά του Ηλιακοί κοιτάγματος είναι που η πείνα αρχίζει και μειώνετε φανερά. Η ανάγκη για λήψη φαγητού μειώνεται. Κανένας δεν χρειάζεται να τρώει πιο πολύ από επίπεδο της πείνας του. Η πείνα έρχεται εξαιτίας των ενεργειακών απαιτήσεων του σώματος, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση του. Αλλά η τροφή δεν είναι μια αναγκαιότητα για το σώμα ώστε να λειτουργήσει. Μόνο η ενέργεια είναι. Τυπικά, παίρνετε έμμεσα την Ηλιακή ενέργεια όταν τρώτε φαγητό, η οποία είναι προ-παραγόμενη από την Ηλιακή ενέργεια. Αν δεν υπάρχει Ηλιακό φως, καμία τροφή δεν καλλιεργείται. Μέσα στην διάρκεια των 6 μηνών θα αρχίσετε να έχετε την αυθεντική τροφή της μικρο-τροφής, η οποία είναι ο Ήλιος. Επιπρόσθετα, αυτό μπορεί να αποτρέψει τις βλάβες από τις τοξίνες που βάζουμε μέσα στο σώμα μας καθώς τρώμε κανονικό φαγητό.

Συνεπώς, καθώς καταναλώνετε την τροφή στην αυθεντική της μορφή, η πείνα αρχίζει να εξαφανίζεται. Σε 8 μήνες, μπορείτε να δείτε την πείνα να έχει φύγει τελείως. Για έναν νωθρό ή αδύναμο μαθητή ή για κάποιον χωρίς πίστη, αυτή η χρονική περίοδος μπορεί να πάει στους 9 μήνες ή 44 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η πείνα εξαφανίζεται για πάντα. Όλοι οι μηχανισμοί που συνδέονται με την πείνα όπως το άρωμα, η επιθυμία, και η λιγούρα εξαφανίζονται. Άλλωστε, τα ενεργειακά επίπεδα είναι στον υψηλότερο βαθμό. Υπάρχει μια γνώμη (και είχα αυτή την εμπειρία) ότι ο εγκέφαλος είναι καλά δραστηριοποιημένος με την Ηλιακή ενέργεια. Καλά τα καταφέρατε, έχετε γίνει μια Ηλιακή κουζίνα.
Μετά τους 9 μήνες ή όταν φτάσετε το επίπεδο των 44 λεπτών, πρέπει να σταματήσετε το SG διότι η Ηλιακή επιστήμη απαγορεύει περαιτέρω κοίταγμα για το καλό της υγείας των ματιών. Το σώμα θα αρχίσει να αποφορτίζεται όταν σταματήσετε την πρακτική, αλλά θα χρειαστεί να επαναφορτιστεί. Τώρα πρέπει να περπατάτε με γυμνά πόδια σε γυμνή Γη για 45 λεπτά ημερησίως συνολικά για 6 μέρες. Χαλαρό βάδισμα μόνο. Δεν χρειάζεται να τρέχετε να κάνετε τζόκιν ή να βιάζεστε. Οποιαδήποτε βολική ώρα της ημέρας είναι εντάξει, αν και είναι προτιμότερο να το κάνετε όταν η Γη είναι ζεστότερη και το Ηλιακό φως πέφτει πάνω στο σώμα σας. Όταν βαδίζετε με γυμνά πόδια, ένας σημαντικός αδένας στο κέντρο του εγκεφάλου που λέγετε επίφυση ή τρίτο μάτι δραστηριοποιείται. Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού αντιπροσωπεύει αυτόν τον αδένα. 25 χρόνια πριν νομίζανε πως ήταν ένας άχρηστος αδένας. Τώρα έχει γίνει ένας σημαντικός αδένας για μελέτη και μέχρι τώρα γύρω στα 18,000 συγγράμματα έχουν εκδοθεί για αυτόν. Πάντοτε ήταν γνωστός ως η Θέση της Ψυχής. Η επίφυση έχει τις απολήξεις των οπτικών νεύρων. Τα υπόλοιπα 4 δάχτυλα αντιπροσωπεύουν αδένες επίσης – υπόφυση, υποθάλαμος, θάλαμος, και αμυγδαλή. Η Αμυγδαλή τα τελευταία 2 χρόνια έχει κερδίσει την σπουδαιότητα στην ιατρική έρευνα. Είναι ένας Ηλιακός πυρήνας ή μια κοσμική ενέργεια και παίζει είναι σημαντικό ρόλο στην φωτοσύνθεση μέσω του Ηλιακού φωτός φτάνοντας στον εγκέφαλο μέσω του ματιού. Όταν περπατάτε με γυμνά πόδια, το βάρος του σώματος διεγείρει όλους αυτούς τους 5 αδένες μέσω των δακτύλων των ποδιών. Αυτό ενδυναμώνετε από την θερμή / ενέργεια και την Ηλιακή prana που πέφτει πάνω στο κεφάλι ή το Τσάκρα της κορυφής του κεφαλιού. Τα τσάκρα δεν είναι στην σπονδυλική στήλη όπου εκεί βρίσκεται η τοποθεσία του οραματισμού τους, είναι σίγουρα στον εγκέφαλο. Όλα αυτά παράγουν ένα μαγνητικό πεδίο και το σώμα / εγκέφαλος επαναφορτίζεται με την ενέργεια του Ήλιου που μπαίνει μέσα σας. Χαλαρώστε. Περπατήστε 45 λεπτά για ένα χρόνο και η τροφή θα συνεχίσει να μένει μακριά σας. Μετά από 1 χρόνο επαναφορτισμού, αν είστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο σας μπορείτε να σταματήσετε το περπάτημα με γυμνά πόδια. Λίγα λεπτά Ηλιακής ενέργειας να πέφτει επάνω σας μια φορά κάθε 3-4 μέρες θα είναι αρκετή από κει και πέρα. 

Αλλά αν θέλετε να ενδυναμώσετε το αμυντικό σας σύστημα, τότε συνεχίστε το βάδισμα με γυμνά πόδια. Επίσης αν θέλετε η δύναμη της μνήμης σας ή της ευφυΐας σας να αυξηθεί, συνεχίστε την πρακτική με το βάδισμα. Καθώς αυξάνετε Ηλιακή θερμότητα στα πόδια σας ο εγκέφαλος θα δραστηριοποιείται όλο και πιο πολύ, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δραστηριοποίηση της επίφυσης. 

Ιστορικά, πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να παραμείνουν χωρίς τροφή. Σύμφωνα με το Βασιλικό Ιατρικό Κολέγιο του Λονδίνου το 1922 θεσπίστηκε ότι οι Ηλιακές ακτίνες ήταν η καλύτερη τροφή για τον άνθρωπο. Αν και κανένας δεν είχε παραθέσει για ποιον λόγο υπήρχε η τεχνική τους π.χ. ο Γιογκανάντα στον βιβλίο του «Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι» πήρε συνεντεύξεις από πολλούς αγίους και μυστικιστές για να βρει το μυστικό της απουσίας λήψης τροφής… μια κοινή αναφορά ήταν ότι η Ηλιακή ενέργεια έμπαινε από κάποια μυστική πόρτα και έφτανε στον προμήκη μυελό του εγκεφάλου. Αυτοί δεν αποκάλυψαν το μυστικό τους. Αυτή η γνώση χάθηκε από το κοινό εκείνη την εποχή. 

Μια διεθνής ομάδα από 21 γιατρούς επόπτευαν τον HRM στην Αχμενταμπάντ για 411 μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων παρέμεινε μόνο με νερό. Υπήρξαν εθελοντές οι οποίοι κάνανε 24ώρη παρακολούθηση. Αν και η Ηλιακή ενέργεια ήταν υπεραρκετή για τις ενεργειακές ανάγκες του HRM, ήπιε καφέ, τσάι και γάλα με βούτυρο για να ικανοποιήσει την οικογένεια του και τους γιατρούς.Μετά το πείραμα και τα αποτελέσματα στην Αχμενταμπάντ ο HRM προσκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Τόμας Τζέφερσον και στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο του Πεν στην Φιλαδέλφεια. Θέλανε να μελετήσουν και να εξετάσουν τον αμφιβληστροειδή του, την επίφυση και τον εγκέφαλο του. Μερικά από τα αρχικά αποτελέσματα ήταν ότι τα γκρι κύτταρα στον εγκέφαλο του HRM αναγεννιόντουσαν. 700 φωτογραφίες έχουν παρθεί. Οι νευρώνες έχουν αναφερθεί να είναι ενεργοί και να μη πεθαίνουν. Η επίφυση του δεν συρρικνώθηκε το οποίο είναι τυπικό να συμβαίνει μετά τα 50 χρόνια και το μεγαλύτερο μέγεθος που μπορεί να έχει είναι 6 χ 6 mm. Ωστόσο, η επίφυση του HRM μετρήθηκε να είναι 8 χ 11 mm. 

Αυτοί που κάνουν την τεχνική του κοιτάγματος στον Ήλιο (οι λεγόμενοι Sun Gazers), εθελοντικά επιτρέπουν να εξεταστούν αλλά λόγω του χρηματικού κόστους πολλά αποτελέσματα φυσιολογικά δεν μπορούν να εκδοθούν. Το SG είναι η μόνη απάντηση στην αρθρίτιδα, την ημικρανία και τις θρομβώσεις. Οι θρομβώσεις είναι κοινό πρόβλημα αυτές τις μέρες λόγω του ότι καθόμαστε πολύ σε καρέκλες και τα πόδια πάντα κρέμονται και αιωρούνται. Η αντικατάσταση της επιγονατίδας έχει γίνει τις μόδας. Ακόμα και όταν δεν απαιτείται, πολυέξοδες εγχειρήσεις γίνονται λόγω της κακής ιατρικής πράξης και της απληστίας. Ας μην είμαστε εξαρτώμενοι σε εξωτερικές πηγές. Ας γίνουμε οι κύριοι του εαυτού μας. Ας κάνουμε το SG. 

Μπορείτε να σπάσετε την πρακτική σε τρις φάσεις. Από 0 έως 3 μήνες, από 3-6 μήνες και από 6-9 μήνες. Πρέπει να περπατάτε με γυμνά πόδια για 45 λεπτά για την υπόλοιπη ζωή σας. Η τροφή μας κάνει να διαπράττουμε τον μέγιστο πόνο στους άλλους και να εκμεταλλευόμαστε τους άλλους.
Η μοναδικότητα του HRM είναι ότι έχει παραδώσει το σώμα του για παρατήρηση και πειράματα στην επιστημονική κοινότητα. Οι εγκεφαλικές λειτουργίες είναι πολύπλοκες και κάποιος είναι δύσκολο να εξηγήσει γιατί η τροφή δεν είναι απαραίτητη. Πως μπορεί ο Ήλιος να κάνει τέτοια θαύματα δεν μπορεί να εξηγηθεί. Αν και οι επιστήμονες συμφωνούν ότι η πείνα απόλυτα εξαφανίζεται. Ο HRM προτείνει τα παρακάτω βιβλία για τους περίεργους.
Light, medicine of future by Jacob Lieberman, The Healing Sun: Sunlight and Health in the 21st Century by Richard Hobday.

Το Φως και Ιατρική του μέλλοντος, του Τζέικομπ Λίμπερμαν,Ο θεραπευτής Ήλιος : Το Ηλιακό Φως και η Υγεία του 21ου αιώνα του Ρίτσαρντ Χόμπντευ.
Το εξώφυλλο και από τα δύο βιβλία ζητά να πετάξετε τα γυαλιά ηλίου όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.
Αποφεύγουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα των Ηλιακών ανέμων. Κανένας δεν σας ζητάει να κοιτάξετε τον Ήλιο κατά την διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στις ώρες 10 το πρωί με 3 το απόγευμα. Επίσης μη χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Όταν το σώμα ζεσταίνετε και αρχίζετε να ιδρώνετε είναι χάσιμο του προϊόντος και πρέπει να το αφαιρέσετε από το σώμα. Όταν είστε βαμμένοι και παστωμένοι με λοσιόν και κρέμες αρχίζουν να εκφυλίζονται και τα χημικά τους εισέρχονται στο σώμα. Είναι η δική μας κακή χρήση της ιατρικής – που εμείς κατηγορούμε τον Ήλιο για καρκίνους του δέρματος. Η Ηλιοθεραπεία κατά την διάρκεια της ημέρας πρέπει να αποφεύγεται. 

Υπάρχει μια πρακτική για την λήψη ενέργειας σε προσωρινή βάση στην Αμερική. Για να πάρουν ενέργεια για το σώμα τους, οι ιθαγενείς κάνουν Ηλιοθεραπεία με το να στέκονται στον Ήλιο για δύο ώρες το πολύ εκθέτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του σώματος τους και για αυτές τις μέρες δεν χρειάζονται φαγητό. Συντηρούνται στην μικρό-τροφή από το Ηλιακό φως. Όταν τα σύννεφα μαζεύονται γινόμαστε κακοδιάθετοι. Με το που βλέπουμε τον Ήλιο γινόμαστε ενεργητικοί. 

Σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν θαύματα, τα πάντα είναι επιστήμη. Υπάρχει μια εξήγηση για οτιδήποτε και τα πάντα είναι δυνατά. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες όσο είναι και η ανθρώπινη φαντασία. Το να κάνετε χρήση της Ηλιακής ενέργειας είναι ένας ασφαλής τρόπος και δεν είναι για βλαπτικούς σκοπούς. Το αίτημα του HRM είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή την πρακτική για προσωπική ευημερία/ανάπτυξη και για την ανθρωπότητα.